een videorondleiding
langs vijf hoogtepunten uit een expositie, dat is een cultuurtour

Play Video

Een cultuurtour is een uitgebreide teaser om de kijker te motiveren jouw museum te bezoeken. De vlogger kiest samen met jullie 5 hoogtepunten uit een (nieuwe) expositie en licht deze objecten uitgebreid toe. Ook het museum en de inhoud van de expositie worden geïntroduceerd. 

Play Video

De vorm van een cultuurtour is een vlotte vlog, met vloeiende overgangen en gestabiliseerde shots, door de vlogger zelf gefilmd. Het is een persoonlijk verslag van de vlogger, in een cultuurtour doen we geen interviews. Door het vaste format is het mogelijk een cultuurtour in korte tijd te produceren en is de tour een betaalbaar alternatief voor de cultuurvlog.

De cultuurtour wordt geplaatst op ons YouTube kanaal waar we onze bijna 3k abonnees enthousiasmeren voor jouw tentoonstelling. Op Instagram, Facebook en TikTok laten we korte fragmenten, teasers en behind the scenes foto’s zien. Zo creëren we voor elk kanaal passende content. De content is ook geschikt voor op jullie kanalen, zo bereiken we samen de meeste cultuurliefhebbers.

Misschien komt dit format je bekend voor, dat klopt, tijdens corona maakten we deze online rondleidingen voor thuismuseum.nl. Toen de musea gesloten waren, konden mensen vanuit huis tentoonstellingen bekijken. Nu is Thuismuseum.nl gelukkig niet meer nodig. Het format houden we echter wel en heet nu cultuurtour. Als teaser voor een tentoonstelling, om bezoekers van thuis naar jouw museum te krijgen! 

proces

Logo shot of culture

conceptontwikkeling

Logo shot of culture

filmen

Logo shot of culture

editen

Logo shot of culture

promotiecampagne

Play Video

bereik per cultuurtour

10k – 20k views

platform:

YouTube Instagram TikTok Facebook

gemiddelde duur:

7-12 minuten

een greep uit de ruim 120 musea waarmee wij een cultuurtour gemaakt hebben:

"De cultuurtour is top geworden! Heel erg leuk en informatief, ik denk echt een mooie opwarmer om naar het museum te gaan"

Malou Heijmans

Partnermanager VriendenLoterij

ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wij staan altijd open voor een spannend nieuw project!

Neem contact op:

Jip Heijmerink

info@shotofculture.nl
+31 6 492 174 96

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste tips op het gebied van cultuur, onze samenwerkingen en ander spannend nieuws